lauantai 2. toukokuuta 2015

Pääsiäisestä Vappuun - clips clips clips

Talvilomaviikkoni ajoittui Pääsiäisen alle. Suunnitelmissa oli tehdä P-A-L-J-O-N puutarhatöitä. Ei mennyt sekään suunnitelma kuin Strömsössä, kun ensin tuli vettä ja sitten kun sää parani, minä siirryin sisätiloihin halailemaan pönttöä ja hytisemään peiton alla. 

Sen jälkeen ollaan sitten podettu jo jälkitauditkin ja kerätty hurrrrrjasti inspiraatiota ja... TOIMITTU!
Katsoin oikein kalenterista, että melkolailla voisi väittää kuukauden jo painaneensa pihahommia aina kuin sää vain sallii. On haravoitu, leikelty pensaita, leikelty lisää pensaita, perattu vanhaa kukkapenkkiä, ihailtua uutta kukkapenkkiä, siirrelty jo kerran istutettuja kasveja, kalkittu ja lannoitettu nurmea ja suunniteltu seuraavia liikkeitä...


Sinivuokot ovat luonnostaan ryhtyneet kasvamaan melkein katseilta piilossa, mutta kiusallani kävin ottamassa kuvan muistoksi ihanasta kukinnasta. 


Viime kesänä perustetun kukkapenkin täyttäminen jatkuu, tuorein hankinta edessä keikistelevät Kaunokaiset. Onhan tuolla valmiina sentään muutakin, kunhan ja toivottavasti, päätään nostavat.  Vielä saan kuitenkin pari kertaa poiketa kukkakauppaan miettimään, että mikäs monivuotinen pääsee tuonne vasempaan reunaan ja mikä toinen vastakkaiseen reunaan. Korkeus, väri ja muita kriteereitä kun piisaa... :)


Marjapensaatkin sai terhakan nuorennusleikkauksen, voi kun saisi itseltään kaksoisleuan yhtä helposti pois. Ja ei, ei meillä ole tullut takatalvea, juuri levitetty kalkki vain odottaa sadetta niskaansa. Suuret on suunnitelmat, listalla on vielä muutamakin melko aikaa viepä projekti, ja silti aion ihan viimeistään Juhannukselta ryhtyä vain nauttimaan tästä kesäolohuoneesta, ehkä välillä leikata nurmikoita. Jos viime vuonna meni ihan koko kesä kynnenaluset mustana, tänä vuonna olen ajatellut myös nauttia näkemästäni... onnistuukohan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti