perjantai 15. toukokuuta 2015

Kokeilukeittiö Villa Variksenmarja - macaronit

Päätin yllättää kotona ja tehdä macaron-leivoksia. Olen antanut kertoa itselleni, että vaikeita ne ovat, mutta käly-kokelaan kätten töitä katsellessani halusin kokeilla.

Löysin mieleiseni Macaron-reseptinkin Pirkan sivuilta, ja eikun kokeilemaan.

Täytyy sanoa, että onnistuminen näin ekalla kertaa oli jotain 85% luokkaa, ainakin. Ja tästä voidaan vetää suora johtopäätös, jos jokin vaikeaksi mainostettu onnistuu ekalla kertaa noinkin hyvin, seuraavalla kertaa tulee täyttä sutta ja secundaa!

Mikä sitten meni pieleen?


Ensinnäkin, olishan näiden nyt pitänyt olla keskenään samankokoisia, jotta ne sopii naimisiin keskenään. 


Plöräyksiä pellille pursottaessani olin aivan varma, että olen sekoittanut lopussa taikinaa liikaa ja se on ihan liian lötköä. Ensimmäiset sekunnit taikina pysyi "kököllään" ja sitten se levisi tällaisiksi pannukakuiksi. Tästä johtuen niistä tuli paljon aiottuja isompia... (ja epäilin että sutta tuli)
Tästä alkoi kuitenkin se onnistumisprosentin nosto, ne olivat uunista ulostullessaan kohonneet edes hitusen, oli olivat nätin tasaisia.


Ja kun kaksi puolikasta naittoi yhteen, niin nehän näyttivät melkein aidoilta. :)

Hyviä olivat, mangotuorejuusto toimi välissä, omenakaneli-hillo ei toiminut.

3 kommenttia:

  1. Kokeilevaa leipuritiedettä :) Hienojahan noista tuli ja maku oli varmaan suun mukainen. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kokeilevaapa hyvinkin, tuosta alustahan unohtui ihan mainita, että ylirohkeana kokeilin ohjeen vastaisesti nestemäistä elintarvikeväriäkin, vaikka ehdottomasti olisi pitänyt olla jauhetta. :) Sekin onnistui, tosin siniset näyttää vihreiltä.

      Poista