perjantai 28. maaliskuuta 2014

Bloggausnurkkahaaste, sisustushaaste ja bloggari-haaste...

Sain Punaisen tuvan taikoja -blogin Eilalta haastenipun ja tunnustuksen, jolle annan oikeasti arvoa!


Kiitos Eila!

1. Haaste: Esittele oma bloggausnurkka


Tämä on nyt vähän sellainen siirtymävaihe, että tuntuu hoopolta esitellä ruokasalin pöytä, jossa bloggaan. Askarteluhuonetta odotellessa olen kuitenkin tähän kotiutunut läppärini kanssa...

Nähtäväksi jää, muuttaako kone askarteluhuoneeseen pysyvästi, kunhan se joskus valmistuu.

2. Haaste: Kysymyksiä

 1. Sisustustyylisi

  Tällä hetkellä ei voi ottaa kuvaa siitä, sillä tämän hetkinen sisustus on siippani käsialaa. Minä vain muutin tavarani tähän valmiiseen torppaan. Suurta inputtia en ole joutunut/saanut vielä sisustukseen laittaa, sillä täälllä vallitsee nyt suloinen kompromissi ja keskeneräisyys. 

  Tyylini on kuitenkin ehdottoman anti-moderni, koska vihaan korkeakiiltovalkoista.

  Tyylini on myös anti-maalaisromanttinen, koska vihaan sitä, että maalataan ihan-mikä-tahansa-esine-valkoiseksi-ja-väitetään-sitä-maalaisromanttiseksi. Tyyli pitäisi nimetä uudelleen valkoromantiikaksi.

  Minun tyylini on ehdottomasti autenttinen maalaisuus: vanhoja eri aikakausien huonekaluja sulassa sovussa ja ronskisti väriä (ei värin väliä, kunhan se on sininen, punainen, violetti tai murrettu vihreä). Ja kun puitteet sallii, pöydälle LIINA! Mitä värikkäämpi, sen parempi.

  Ei pidä sotkea tyyliäni retroon, sillä 70-luvun verhot ja ruskeat sävyt saavat karvani pystyyn. Siis sopivasti itsensä näköistä ja maalaistaustaa unohtamatta.
 2. Designesine tai -huonekalu joka ei ikinä tule teille?

  Kaikki. En pidä mistään rumasta vain siksi, että sillä on nimeä ja se on kallis. Pyh!
 3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä?

  Olen lähes tyystin hylännyt television. On niin paljon tekemistä, jolta tv vie aikaa. Kuitenkaan Putousta ja Maajussille morseinta ei voi jättää väliin. Joten tältä pohjalta pakko sanoa, että... tattadattadaa... Antsku!
 4. Suosikkisi leivonnassa?

  Vaikea! Sanoisinko, että hyvä nuolija. :)
 5. Mitkä viisi blogia on suosikkejasi
  Oikeastaan olen viime aikoina lukenut jutun kaksi niin monesta blogista ja yhtään hyväksi havaittua tuttua en ole ehtinyt/jaksanut seurata, että vaikea valinta. Mun pitäisi saada valita 30 parasta, niin sitten vois helpottaa...  Jos nyt otetaan satunnaisotannalla niistä lemppareista muutama...

 • http://ellinkoti.blogspot.fi/
 • http://iinun.blogspot.fi/
 • http://prinsessajuttu.blogspot.fi/
 • http://harmaata.blogspot.fi/
 • http://virkkaushomma.blogspot.fi/


3. Haaste: Bloggari esiin


Huomaa AIV-lakki!

Moni meistä bloggaa anonyyminä, eikä halua laittaa esim. omaa kuvaa sivulleen. Olisi kuitenkin mukava nähdä minkä näköistä porukkaa me olemme. Esittele itsesi yhdellä tai useammalla lapsuuden kuvallasi.


Harvalla on lapsuuskuvia tiedostoissaan, mutta vanhan valokuvan saa helposti sähköisesti julkaistavaan muotoon ottamalla siitä kuvan digikameralla.

Nyt selaamaan valokuva-albumeita!
Laita haaste kiertämään jakamalla saamasi haaste kahdelle tai useammalle bloggaajalle.

Haastan kaikki lempiblogistini ja miksei lukijanikin. Tasapuolisesti. En kuitenkaan lähde tätä haastetta suurella ahkeruudella eteenpäin viemään, koska niitä tuppaa olemaan nykyisin varsin paljon. 


tiistai 25. maaliskuuta 2014

Mitä omaan askartelutilaan tarvitaan???

Askarteluhuoneen remppa etenee verkkaisesti kaiken muun kiireen ja sairastelun keskellä. Liian verkkaisesti. Tässä odotellessa ehtii vain haaveilla. Mitä haluan askartelutilaani? Minkälainen tila inspiroi? Mitä hankintoja pitää tehdä?

Samaa pohti jo aiemmin Elli (Ellin koti). Sen jälkeen löysin kokonaisen blogin aiheesta: Askartelutila
ja sieltä oikein HC-askartelijan tilan: Cards by Carola (pakko todeta, että tuossa on jo melkoinen määrä rahaa sidottuna).

Noista ideoista ei tietysti tarvitsisi kuin poimia parhaat päältä, mutta pitäähän sitä saada itse muka keksiä omat ratkaisut (jotka kuitenkin on jo jossain nähnyt, muttei vaan muista enää edes itse).
Mä ainakin haluaisin tällaisia tauluhyllyjä, Ikeasta.


Ja tällaisen laatikoston, vaikka se valkoinen onkin.

Näitä mulla jo onkin, mutta onko tarpeeks?


Tällanen kaappikin olis ihana


Joku työtuolikin pitäisi hankkia...

Työpöytä ja varastohyllyä sentään jo on... 

Aikamoinen ostoslista tästä tulikin. (Malttamattomana tuskin jaksan kierrellä kirppareita ja odottaa, että koska löytäisin tarvitsemani, joten pakko varmaan ostaa nyt välillä uuttakin)

Mitä muuta tarvitaan?


perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kumpi vai Kampi?

Muuton jäljiltä yhä suurin osa tarvikkeista pakattuna, odottamassa sitä omaa askartelutilaa. Niinpä olen tällä hetkellä siinä valtaisassa harhakäsityksessä että MINULLA EI OLE KESKENERÄISIÄ KÄSITÖITÄ!!!!
Ei ole mahdollista! (Luultavasti karu totuus paljastuu laatikoista ja sieltä vyöryää sen sata keskentekoista...)

Uutta siis koukulle...


Kaksi koeruutua kirjasta 200 virkattua ruutua


Jos työhön tulee monta ruutua samalla mallilla, kumman valitsisit?


Ja tässä kohtaa lyhyt avoin kirje Novitalle:

Värikarttojen jatkuva uusiminen on tietenkin hyvä - reagoidaan trendeihin jne. Mutta kausilangoissa oleva varoitus "osta kerralla tarvitsemasi määrä, myynnissä vain rajoitetun ajan" pitäisi lisätä joka ainoaan kerään, jonka värin tiedätte jo markkinoille tuodessanne ottavanne heti kohta pois värikartoilta. 

Todella raivostuttavaa, kun et juuri nyt tarvitse kyseistä lankaa, mutta itseä miellyttävä väri tuli myyntiin nyt. Ostat sitä sitten varmuuden vuoksi kerän, ehkä jopa kaksi, vaikka tarkoitusta langalle ei vielä ole, mutta arvaat, ettei sitä kohta enää saa. Sitten kun vain 2 kk myöhemmin keksit, mitä siitä tehdä, et saa sitä enää mistään lisää. 

Olette myös onnistuneet viemään tämän joka ainoaan jälleenmyyjäliikkeeseenne niin hyvin, että kauden lopussa KAIKKI vanhan kartan värimallit myydään 2 tunnissa äkkiä pois -30% alennuuksella, ettei kukaan vahingossakaan mistään saisi enää tuota lankaa... 

KAIKKI eivät halua tehdä AINA ja vain trendin harjalla olevista väreistä, vaan esim. tehdä juttuja eri asteisia lempivärinsä sävyjä käyttäen. (tässä kohtaa alan ymmärtää mustavalkoisella sisustavia, niitä värejä kun saa aina....)

Ja ei, ratkaisuna ei ole ostaa lankoja vasta sitten kun tiedät mitä teet. Ei, koska ne värikartat ovat lähtökohtaisesti niin suppeita, ettei siellä ikinä ole sitä väriä, mitä työhösi tarvitset, ei ainakaan kaikkia kerralla. Aikaisemmin tekemäni iso torkkupeittokin edellytti lankoja kahdelta vuosikymmeneltä, Nallea kyllä kaikki, jotta sain toisiinsa sointuvat raidat ruutuihin... 

Taidan siirtyä pysyvästi esim. Gjestallin kuluttajaksi, koska sieltä tuntuu saavan vielä 3 vuoden kuluttua samaa väriä, jos haluaa jotain väriteemaa jatkaa. Se kyllä sotii pahasti periaatteitani vastaan, koska haluaisin suosia suomalaista pitääkseni työpaikat Suomessa. 

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Visualistin oiva apuri

En pidä itseäni taitelijana, en edes kovin kätevänä tai idearikkaana tekijänä, puhumattakaan valokuvaamisesta (ja sen tämän blogin lukijat ovat varmasti huomanneet). Kaikesta haluan kuitenkin tehdä kauniimpaa, oman maun mukaan.

Nyt ajattelisin, että tästä eteenpäin silmiänne särkee vähän vähemmän...


Sillä ennen kamerani toimi vain tällaisessa täydellisessä auringovalossa, ja silti värit vääristyivät.
Nyt on värit kohdallaan ja kuva tarkka. 


Puhumattakaan, että olisin itse voinut ennen päättää mihin kohdistan...
Nyt saatoinkin valita maiseman puun takaa...


Sillä ostin tällaisen!!!! \o/


Nyt voi tsuumailla kevään merkkejä mullan seasta...


Ja niistä jopa erottaa mitä olen kuvannut.


kuvausassari on tosin uudesta kuvausinnosta eri mieltä.
Sen mielestä kun voisin tämänkin ajan käyttää hyödyllisemmin - ruokkimalla sitä. 


PS: näitä kuvia ehdin ottaa jo ennenkuin se talvi sitten lopulta tuli. Maisema on nyt jo kovin erilainen....

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Samalla mallilla lisää

Joululahjaksi virkkasin puolitoistametrisen liinan Mary Oljen ohjeella. Luulisi, että tekijä kyllästyy malliin tuollaisen määrän jälkeen, mutta ei! Halusin samaa kuosia itsellenikin.


Valitettavasti kauan sitten ostettu lanka ei ihan haluttuun mittaan riitänyt, mutta melko hyvin kuitenkin.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Villa Variksenmarja nyt myös pinterestissä ja Facebookissa

Olen jo pitkään tiennyt Pinterestin olemassa olon, mutten ole ehtinyt istahtaa sohvalle niin pitkäksi aikaa (lue tuntikausiksi), että olisin saanut tehtyä asialle mitään.

Nyt kuitenkin tapahtuu!

Päätin koota omat inspiraation lähteeni myös Pinterestiin talteen ja jakaa ne ilomielin myös Sinulle. Samoin koitan sinne lisätä omien tuotoksieni parhaimmistoa, ja jonkinverran lisäsin sinne jo aiemmin tehtyjä juttuja.

Tutustu käyttäjän Santra Pinterest-profiiliin.

Sen lisäksi paukkasin samantien perustamaan blogille omaa sivua myös Facebookiin. Sinne laitan myös uusimmat postaukset, ehkä jotain muutakin. Voit seurata tykkäämällä: http://www.facebook.com/VillaVariksenmarja


tiistai 11. maaliskuuta 2014

Patalappuset Pastellisydämen idealla

Kyllä se vaan niin on, että ilman toisia blogeja olisi melko ideaköyhää. Vaikka ohjettakaan ei tarvitsisi, idea tarvitaan aina. Aina se ei vaan synny omin avuin. Tällä kertaa idean antoi Pastellisydän. tietenkään en seurannut ohjetta orjallisesti, vaan varastin vain idean.
Tässä vaiheessa (elokuun lopulla) ajattelin, että äkkiähän nämä syntyy


Pieniä isoäidinneliöitä pyöräyttelee hetkessä ja patalappupariin tarvitaan vain kahdeksan...


Yhdistäminenkin käy jo rutiinilla


Päälipuolet valmiina! 

Sitten tuli stoppi. Mikään minulla ollut lanka ei riittänyt JA sopinut taustapuoleksi. 
Puhumattamakaan, että aloitin taustan ainakin neljään kertaan, ja purin. Ei miellyttänyt.


Lopulta, yli 6 kk myöhemmin, minulla on KAKSI paria patalappuja valmiina, violetimpi versio ja viininpunainen Vihdoin siis ehdin lankakappaan sävyä metsästämään ja sitten tikukinkin vauhdilla valmista. 


Tästä pidän enemmän, vaikka ero ei iso ole. 

lauantai 1. maaliskuuta 2014

On siis kevät

Jos talvea ei tänä vuonna tullutkaan, kuin kolmeksi viikkoa, niin kevät on silti aina kevät. Kevään merkkejä on monenlaisia, mutta nyt täällä on havaittu aivan kiistattomat kevään merkit.


Keittiöön tuli uudet verhot!


Siemeniä, multaa ja ruukkuja on ostettu ja ensimmäiset siemenet on jo kylvettykin...

On siis kevät!

Nyt voikin hyvillä mielin penkoa lankakaappia vielä ennen saunaan menoa ja koota huomenna alkavalle työreissulle ajankulua mukaan. 

Mukavaa maaliskuun alkua!