maanantai 8. syyskuuta 2014

Virkattu matto - välillä uusi ohje

Vaikka virkatut matot on osittain jo "so last season", omalla työlistallani on jälleen muutama matto. Teki mieli löytää ihan uusi ohje, jotta tekemisessä olisi uudenlaista hohtoa. Yhden silmää hivelevän löysinkin blogista http://www.creativejewishmom.com/, mutta koska se oli auttamatta liian pieni, päätin heti kättelyssä muokata siitä isomman ja samalla kääntää ohjeen suomeksi.Jotta mallioikeus säilyi alkuperäisellä tekijällä, sovimme, että hän julkaisee käännöksen omassa blogissaan ja minä vain linkitän sen omaan blogiini. Siispä:

Ohjeen englanniksi löydä alkuperäisestä postauksesta ja suomeksi löydät siis täältä: 


(Englanninkielisellä ohjeella tulee hitusen pienempi ja reikäisissä keskikerroksissa on vähän eroa)

Tekemäni valmiina maton halkaisija: 128 cm

Tarvitset:

  • Normaalipaksuista / paksuhkoa trikookudetta reilut 5 kg
  • Koukku 10
  • sakset : )

Sylissä tätä oli helppo tehdä niin kauan kuin vielä jalkojen päällä pysyi. 


Välillä meinasi usko loppua...Tässä tarkempi kuva "aaltokuviosta"
Ketjusilmukkalenkit "Aaltojen" huipulle...Koska itselläni kude loppui vähän liian aikaisin, korvasi rivit 22 ja 23 seuraavanlaisella:

Hyppää ensimmäisen kjs-lenkin yli (edelliskerroksen viimeinen lenkki). Seuraavaan kjs-lenkkiin 5 p, seuraavaan 2 pylvästä, kaksoispylväs, kaksi pylvästä, seuraavaan 5 p. Hyppää neljän piilosilmukan yli ja tee ks seuraavaan ps:ään. Hyppää seuraavan neljän psn yli ja tee jälleen 5 p, 2p+1kp+2p, 5p...


Kuten kuvasta näkyy, matto valmistui jo aurinkoisen kesän aikaan, mutta kuten tiedämme, muu maailma lomailee elokuussa, siksi tämä kimppapostaus onnistui vasta nyt. :)


sanastoa tarkistelin täältä:
http://www.katajala.net/marjut/neuleet/virkkaussanasto.shtml


2 kommenttia:

  1. Ihana matto ja pakkohan se oli heti ottaa työn alle. Hieman meinasi olla luomisen tuskaa kun ei heti meinaa ymmärtää selvää ohjetta. :D Lisää ostettava kudetta ja toinen matto työn alle, se onnistuu jo sitten paremmin. :) Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista