perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kumpi vai Kampi?

Muuton jäljiltä yhä suurin osa tarvikkeista pakattuna, odottamassa sitä omaa askartelutilaa. Niinpä olen tällä hetkellä siinä valtaisassa harhakäsityksessä että MINULLA EI OLE KESKENERÄISIÄ KÄSITÖITÄ!!!!
Ei ole mahdollista! (Luultavasti karu totuus paljastuu laatikoista ja sieltä vyöryää sen sata keskentekoista...)

Uutta siis koukulle...


Kaksi koeruutua kirjasta 200 virkattua ruutua


Jos työhön tulee monta ruutua samalla mallilla, kumman valitsisit?


Ja tässä kohtaa lyhyt avoin kirje Novitalle:

Värikarttojen jatkuva uusiminen on tietenkin hyvä - reagoidaan trendeihin jne. Mutta kausilangoissa oleva varoitus "osta kerralla tarvitsemasi määrä, myynnissä vain rajoitetun ajan" pitäisi lisätä joka ainoaan kerään, jonka värin tiedätte jo markkinoille tuodessanne ottavanne heti kohta pois värikartoilta. 

Todella raivostuttavaa, kun et juuri nyt tarvitse kyseistä lankaa, mutta itseä miellyttävä väri tuli myyntiin nyt. Ostat sitä sitten varmuuden vuoksi kerän, ehkä jopa kaksi, vaikka tarkoitusta langalle ei vielä ole, mutta arvaat, ettei sitä kohta enää saa. Sitten kun vain 2 kk myöhemmin keksit, mitä siitä tehdä, et saa sitä enää mistään lisää. 

Olette myös onnistuneet viemään tämän joka ainoaan jälleenmyyjäliikkeeseenne niin hyvin, että kauden lopussa KAIKKI vanhan kartan värimallit myydään 2 tunnissa äkkiä pois -30% alennuuksella, ettei kukaan vahingossakaan mistään saisi enää tuota lankaa... 

KAIKKI eivät halua tehdä AINA ja vain trendin harjalla olevista väreistä, vaan esim. tehdä juttuja eri asteisia lempivärinsä sävyjä käyttäen. (tässä kohtaa alan ymmärtää mustavalkoisella sisustavia, niitä värejä kun saa aina....)

Ja ei, ratkaisuna ei ole ostaa lankoja vasta sitten kun tiedät mitä teet. Ei, koska ne värikartat ovat lähtökohtaisesti niin suppeita, ettei siellä ikinä ole sitä väriä, mitä työhösi tarvitset, ei ainakaan kaikkia kerralla. Aikaisemmin tekemäni iso torkkupeittokin edellytti lankoja kahdelta vuosikymmeneltä, Nallea kyllä kaikki, jotta sain toisiinsa sointuvat raidat ruutuihin... 

Taidan siirtyä pysyvästi esim. Gjestallin kuluttajaksi, koska sieltä tuntuu saavan vielä 3 vuoden kuluttua samaa väriä, jos haluaa jotain väriteemaa jatkaa. Se kyllä sotii pahasti periaatteitani vastaan, koska haluaisin suosia suomalaista pitääkseni työpaikat Suomessa. 

10 kommenttia:

 1. Olen tästä aivan samaa mieltä. Minä tapaan vielä ostaa hyvää väriä koko kilon, että siitä sitten varmasti saa jotain tehtyä. Edes perusvärit voisivat pysyä vuodesta toiseen, tänä vuonna esim. Nallesta ei ole saatavana tummanruskeaa ollenkaan. Itsekin olen ihaillut muiden valmistajien kymmenien värien valikoimia. Netistä nykyään onneksi saa tilattua mitä vain minne vain. Aikoinaan olen varmaan Novitan lankoihin jämähtänyt koska pieneltä asuinpaikkakunnaltani ei muita saa.

  VastaaPoista
 2. Etkö pysty käyttämään kumpaakin ruutumallia? Molemmat ruudut ovat kauniita mutta ehkä vasemmanpuoleinen on kuitenkin mieluisampi =)

  VastaaPoista
 3. Vasen miellyttää minunkin silmääni enemmän :)

  VastaaPoista
 4. Vasen on värikkäämpi, siksi mieluisampi minulle. :)

  VastaaPoista
 5. Vasemmanpuoleinen on jotenkin kivempi.

  VastaaPoista
 6. Vasenta miekin äänestän. Ja aamen tolle Novitalle. On kiva toisaalta, että värit vaihtuu, mutta mielestäni perusvärejä voisi olla lisää, eikä vaan ne 5 eri väristä harmaata :P Just pinkki ja turkoosi, ja muutama vihreä ois kiva pysyvässä valikoimassa :)

  VastaaPoista
 7. Molemmat ihania, mutta vasemmanpuoleinen mielestäni kivempi. Suosittelen muuten muidenkin tekemiä lankoja kuin Novitan. Monilla on pysyvät ja laajat lankakartat... Laatukin saattaa joskus olla parempi.

  VastaaPoista
 8. Mie allekirjotan tuon kirjeen Novitalle!
  Ja samalla kerron, että miun blogista löytyy siulle tunnustus ja kimppu haasteita. :)

  VastaaPoista
 9. Täältä oikeanpuoleisen käytävän toiseksi viimeisestä huoneesta ääni tuolle oikeanpuoleiselle, ei välttämättä värien mutta mallin takia ;)

  VastaaPoista