sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Löytö!

Elämä on ihmisen parasta aikaa, sanoi jo kerran eräs kuuluisa urheilijakin. Itselleni tuli jälleen eteen muutto, toivottu sellainen.

Siitäpä sitten heräsi tarve liinavaatekaapille. Ensin mielessä kävi ruotsalainen huonekalujätti, mutta koska lähimpään on matkaa lähes 100 km, päätin ensin vilkaista toria (tori.fi). Ja PAM! Rakkaus syttyi välittömästi. Hakumatkaa tuli vähän vähemmän kuin lähimpään Ikeaan ja rahallisestikin taisi mennä hiukan vähemmän rahaa kuin ihan uuteen. Mutta tällä kertaa voin sanoa sijoittaneeni laatuun!Tässä on uusin perheen jäseneni: arviolta 50-luvulla valmistunut kaunis kaappi, valmistajana Puuseppätehdas Iris Oy, Lahti.


Kaapin takaa löytyi vielä tehtaan tarra. Oikein harmittaa, etten tullut kaapin vaiheista enempää myyjältä kysyneeksi. Oman puumerkkini ajattelin vuosiluvun kera kaapin taakse rustata, josko se jatkaa elämäänsä minua pitempään, tietääpä seuraavatkin käyttäjät edes vähän sen vaiheista. :)


Kaappi oli ikäänsä nähden sisältäkin kuin uusi


Ja miten kauniit avaimet!

Nt pitää vielä tovi malttaa sen loppusijoituspaikan vapautumista, sitten pääsee perinteiseen malliin paperoimaan hyllyt ja täyttämään kaappia. :)


5 kommenttia:

 1. Ihana kaappi! juuri samallainen kun lapsuudenkodissani oli äidin nuoruudenaikainen kaappi. Nyt kaappi on veljeni kodissa.

  VastaaPoista
 2. Kauniin kaapin löysit. varmasti on persoonallisempi kuin sen ruotsalaisen jätin, vaikka kyllähän sieltäkin kivoja löytöjä tekee ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Ja todellakin parempi hankinta kuin mikään, mitä olisit voinut Ikeasta löytää.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mun mummolassa on ollut tuollainen kaappi ja vieläkin harmittaa, kun en aikoinani tajunnut ottaa sitä talteen. Nyt tietty voin ajatella, että tuo on juuri se kaappi ja päässyt hyvään kotiin :)

  VastaaPoista