keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Teurasjätemummo - uusiomummo


Entinen työnantajani on koulu ja siellä tietenkin aina tutkitaan uusia menetelmiä niin oppimiseen kuin työntekoonkin. Tällä kertaa siellä valjastettiin koko henkilöstö virkkaamaan mummoja: Yhteisöllistä tekemistä testaten, vertaistukiopetusta kokeillen ja erityisesti kannustettiin suhtautumaan avoimin mielin uuteen. Lopputuloksena syntyneistä mummoista kootaan sitten peittoja hyväntekeväisyyteen.

Asiasta voi lukea tarkemmin blogista Punos-Sidos-Silmukka. Huom! Siellä miehetkin virkkaa!!!

Enhän minä voinut olla osallistumatta, vaikka en enää HAKKYn palveluksessa olekaan. Tämäkään pieneltä kuulostava homma ei vaan meinannut sujua. 

Ensin lupasin tehdä itse uusia lappuja, mutta huomasin päivien valuvan kuin hiekka sormien välistä enkä ehtinyt edes koukkuun tarttumaan. Sitten muistin, että kaapissani nököttää ikuisesti keskeneräiseksi jäänyt laukkuprojekti. Olin siihen virkannut reilut kymmenkunta isoäidinneliötä, nehän voisin lähettää! Pelkäsin kyllä työn jälkeä, sillä ne olivat hyvin varhaisten aikojen mummoja, tehty siis "ammoisina aikoina" pari vuotta sitten, kun vasta opin uudelleen virkkaamaan...

Ensin piti käydä työreissulla ja kestitä viikonlopun yli vanhempiani, mutta sitten uskalsin räjäyttää vaatehuoneen. Pengoin, kaivoin ja lopulta annoin periksi. Ei voi olla totta! Olen TEURASTANUT ne neliöt! Ilmeisesti iski pihiys torkkupeittoprojektin aikaan ja tarvitsin väliväreinä olleen mustan langan... Löysin  vain ison lasipurkin, jossa oli värikkäät siniset raitalangat pätkinä. 

Per¤#%&! Minähän osallistun tähän! Siispä koukku kauniiseen käteen ja virkkaamaan pätkistä uusia. Välillä lanka loppui harmittavasti kesken kierroksen, mutta ajattelin, että tämä on nyt sitten hyväntekeväisyyden lisäksi myös kierrättämistä huipussaan, joten solmin langalle vaan samanvärisen pätkän jatkoksi ja sain aina kierroksen loppuun. 

Lopputuloksena oli sitten mitättömät kuusi varhaisten aikojen mummojen teurasjätteestä rakennettuja hyväntekeväisyysuusiomummoja... 

Ajatushan se on tärkein!

2 kommenttia:

  1. Onpa ollut upea jättiprojekti, wau! Enkä tosiaankaan tiennyt, että neliöitä voi edes olla noin montaa eri mallia! Sitä mä jäin vaan pähkimään, että MIKS ne on Mummoja????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. perinteisimmän mallin nimi on isoäisinneliö, eli mummon neliö ja siitä se sitten lähtee... :)

      Poista