tiistai 10. syyskuuta 2013

Luottopizzapohja

Olen jo vuosia tehnyt pizzaa samalla ohjeella ja on se joskus onnistunut jopa niin hyvin, ettei sitä omatekemäksi uskottu. :) Syksyllä sain työkaverilta vinkin, jolla tästäkin pohjasta tuli entistä parempi.



Pellillinen pizzapohja

2 dl vettä
1/5 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
rilaus paprikajauhetta
loraus valkosipulijauhetta
4-5 dl jauhoja (mieluummin liian vähän kuin tarpeeksi)

Mausteita voi soveltaakin, viimeksi laitoin taikinaan myös oreganoa... toimii...


Jutun juoni on osin tässä: taikina jätetään tosi löysäksi, sen ei anneta kohota piiruakaan, vaan levitetään pellille (tässä kohtaa laiskempi jo ottaa jauhopussin ja kaulimen, mutta onpa tuo aikaisemmin kiltisti levitetty käsinkin) ja täytetään välittömmästi!

Sitten vaan vartiksi 250 asteiseen uuniin (kiertoilmauunissa noin 215 astetta kai hyvä....) ja eikun syömään.



2 kommenttia:

  1. Mmm tätäpä täytyykin kokeilla, sait kyllä vakuutetuksi! :) Kiitos ohjeen jakamisesta!

    VastaaPoista
  2. HAA! Just muistelin tossa muutamia viikkoja sitte sitä yhtä pitsaa, mitä joskus tehtiin sun asuessa siellä yhellä P-tiellä...pohjalle hienonnettuja vihreitä oliiveja+sipulia, sitte jauhelihaa ja juustoo sillai "tarpeeks"....nams.
    Nyt otan pohjan ohjeen talteen, kiitos♥

    -A--*

    VastaaPoista