perjantai 13. syyskuuta 2013

Kohtuullisen nopea piiras melkein yllätysvierailleEn aio ryhtyä ruokablokkaajaksi, mutta sellaiset reseptit ajattelin jakaa, joista on tykätty. Toinen motiivini on se, että olen tätä ohjetta joskus kaivannut tien päälläkin, enkä muista pohjan suhteita tai paistolämpötilaa ikinä missään muualla. Ja kolmaskin motiivi on: juuri tämän ohjeen kohdalla on keittokirjan välissä kananmunaa, enkä tiedä kauan tuo sivu kestää ehjänä. Niinpä taas luottoresepti talteen internetin ihmeelliseen maailmaan.

Tämän piiraan valmistelut sujuvat melko nopeasti, joten sen saa nopeasti heitettyä uuniinkin ennenkuin vain-vähän-ennen-saapumista-itsestään-ilmoittavat-vieraat ehtivät ovelle, hyvällä tuurilla.

Pohja

100 gr pehmeää margariinia / voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot puuhaarukalla ja lisää lopuksi vesi, jotta taikinasta tulee notkeaa. Levitä se voideltuun piirakkavuokaan KÄSIN niin ohueksi kuin saat ja siten että ihan pikkasen pohja nousee myös reunaa vasten. 

Paista pohjaa 225 asteessa (kiertoilmauunissa 200) 13-15 minuuttia.

Täytteet

Tämä on se luova osuus! Voit laittaa väliin lähes mitä tahansa kuten pizzaankin. Itse olen laittanut aika usein kinkkua ja tomaattia, mutta tällä kertaa täytteeksi päätyi pakastimesta maalaisvihannessekoitus ja kaveriksi ehti sulaa kinkkusuikalepussi. 


Varsinaisen täytä-sillä-mitä-jääkapissa-on-täytteen päälle kumotaan juustoraastetta, silleen sopivan runsaasti, että kaikki peittyy. Kaiken komeuden päälle kaadetaan muna-kerma-seos (olenko rakastunut tavuviivoihin?)

2 kananmunaa
2 dl kermaa
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
tujaus valkosipulijauhetta
töräys yrttimausteita oman mielen mukaan (mä suosin provenance-sekoitusta, joka antaa vapauden olla miettimättä, mikä yritti sopii mihinkin, kun siinä on jo kaikkea).

tämä keko tuupataan takaisin uuniin noin 20 minuutiksi, jotta juusto sulaa, kananmuna hyytyy ja pinta ottaa sopivasti väriä. 

Piiraan jäähtyessä ehtii vaihtaa ne loput kuulumiset vieraiden kanssa ennenkuin lyö hampaat kiinni illan aikaansaannokseen. 

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista