sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Otto 2: Fimomassasta kuvioita

Fimomassan työstäminen jäi kalvamaan ja hommaa piti jatkaa.Massan pehmitysongelmaan piti ensimmäisenä keksiä ratkaisu. Pistin kulhoon kiehuvaa vettä, kelmu päälle ja massapalat siihen päälle. Toimii!!! Alkuun massaa ei tarvitse pitää tuossa kauaakaan, mutta vesi jäähtyy nopeasti, joten massaa pitää seisottaa paikalla pitempään ja lopulta vesi täytyy vaihtaa.Painoinn kaulittuun massaan kuvioita tavallisilla leimasimilla.Kuvio muotilla irti ja ennen muotin irroittamista reikä ripustamista varten.


Sitten keksin ottaa pillin avuksi, saa suoraan isomman ja tasaisen reiän. Toinen ehdoton työkalu on kauan sitten turhaan hankkimani öljyvärien sekoituslasta, sillä on mainio irroittaa massa alustasta.


Ja ettei jää mitään yli, kaiken lopun massan voi pyöräyttää palloksi ja litistää napiksi.Jos pallo halkeilee, on massa jo liian kylmää ja kankeeta, eikun lämmittelemään...


Tällaisia kortisteita syntyi tällä kertaa.


 Tässä on jo ehkä liikaa kaikkea, värejä ja kuvioita...Nämä on nyt äkkiseltään mun omat lempparit. 

Ja nyt tähän määrään ei mennyt aikaa paistoaikoineenkaan kahta tuntia, eli tuo lämmityskeksintö nopeutti hommaa toden teolla. En ainakaan havainnut mitään, miksei tuota voisi käyttää. Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä kovettuvat 110 asteessa, joten mitään vesihöyryä kuumempaa ei voi edes harkita. 

1 kommentti:

  1. Nää massailut on jääneet kyllä melkein kokeilematta. Kaikkea kivaa niistä saisi. Kivan pinnan teit!

    VastaaPoista