maanantai 31. joulukuuta 2012

Tuntumaa ruutuvirkkaukseen

Joululoma on mennyt lankojen keskellä sohvalla istuessa


Ensi kesä mielessäni aloitin jo jotain ihan uutta mulle. Tätä tahkosin ja tahkosin eteenpäin, mutta mitään valmista tästä ei vielä syntyisi pitkään aikaan. Piti aloittaa siis välityö. :)Etsiskellessäni mukavaa mallia kapeaan pitsiin osui käteeni kirja ruutuvirkkauksesta. Vähän silmäiltyäni tartuin koukkuun. Tämähän on helppoa!


Ruutuvirkkauksen idea on yksinkertainen: tehdään ns. pylväsverkkoa ja kuviota synnyttääkseen pitää täyttää ruutu. Esim. p + 2 kjs + p + 2 kjs + p + 2 p + p + 2 kjs... Eli väliketjusilmukat korvataan pylväillä kun halutaan ruutu täyttää.


Kyllä tätä nopeasti syntyy. Mutta eihän se olisi kivaa, jos siitä ei heräisi uusia ajatuksia...

Se on sydän, eiks vaan?

Omalle tyylille uskollisesti jotain yksinkertaista kehiin. Viivat ympärille ja oma malli on valmis. 


Jokaista ruutua kehystää pylväät ja yläreuna tehdään kahdella ketjusilmukalla... eli...Eli tuolta näyttäisi sitten aloitusketjun jälkeiset toimenpiteet
Pitihän siitä oikein "malli" tehdä. 
Sydän siksi sivuttain, että haluan tehdä nauhan, joka on vaakasuorassa ja sydämet silloin oikein päin...
Eikun kokeilemaan omaa mallia


Joo hyvin tää toimii.


Ei perhana, enhän mä noudattanutkaan omaa ohjettani. 


Siis tällainenhan sen mallin olla pitäisi. ruksattu ruutu vastaa siis täytettyä ruutua ja ruksaamaton täyttämätöntä.Liekö syynä käsiala, väärän kokoinen koukku vai enkö vaan osaa, mutta pingottamatta mun ruudut ei ole neliöitä ja siksi, sydän on mallikuvaan nähden kaita. Mutta onneksi en seurannut ohjetta vaan vahingossa pullistutin sydäntä vähän, joten siihen tuli edes vähän muotoa. 

Ei suotta päässäni soinut vuosien takaa entisen työkaverin sanat, että tekemäni japanilainen ristikkohan muistuttaa virkkausohjetta. :) 

Jos et tiedä mikä on japanilainen ristikko, lue täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen_ristikko. Harmittaa että heitin ratkotun lehteni juuri menemään, siitähän olis voinut poimia malleja kässäprojekteihin....

Kyllä näitä ideoita näyttää piisavan vielä ensi vuodellekin... 2 kommenttia:

  1. Voi kun kauniin värisiä lankoja !

    Minäkin toivon Sinulle oikein hyvää ja idearikasta vuotta 2013 !

    VastaaPoista
  2. <3 hyvä juttu! Ruutuvirkkauksessa, jossa ruutu täytetään kahdella pylväällä ja tyhjään ruutuun tulee 2 krs, pitää yleensä kuvio suunnitella vähän pullukaksi, sillä ruutu ei ole ihan neliö. Pieni ero kertautuu isossa kuviossa, vaikka yhdellä kerroksella sitä ei välttämättä huomaa. Touhukasta vuotta 2013!

    VastaaPoista