sunnuntai 5. elokuuta 2012

Välipalaksi violettia

Olen reilun vuoden aikana ihastunut violetin ja burgundin sävyihin. Lienee looginen jatkumo, kun ennen kotini ja vaatekaappini täyttyi mustan lisäksi punaisista ja sinisistä asioista.

Perjantai-illasta eilisiltaan olen virkannut. Kun yksi työ tuli pisteeseen, jossa olisi pitänyt purkaa parin tunnin työ, vaihdoin työtä.

Välipalana synti pieni liina.


Malli on jälleen sovellettu Kauhavan kangasaitan Juhannusruusu-maton ohjeesta.

Langankulutus 48 g, eli tarkkaan tuli koko 50 g kerä käytettyä. Tosin tähän tarkkuuteen vaadittiin neljään kertaan purkamista, kun lanka loppui aina kesken lopetuskerroksen. Erilaisia lopetuksia tuli siis kokeiltua, mutta lopulta piti kuitenkin purkaa kokonainen kerros, että sai minkäänlaisen nätin reunan.

Halkaisijaa liinalla on 26-27 senttiä.

Ja lanka on ihanaaaaaa! Löysin Billnäsin kädentaitomessuilta Dropsin Cotton Viscosea ja koska oli uusi tuttavuus, ostin vain kolme punaista kerää ja yhden violetin. Nyt harmittaa! Oli meinaan messuilla kerällä hintaa alle kaksi euroa ja nyt katoin saman myyjän nettikauppaa ja hintaan tuli kolmannes lisää.

Lanka on mun tasoiselle virkkaajalle mitä mainiointa! Sekoitelanka joustaa enemmän kuin 100% puuvilla ja käsiala näyttää siis kostuttelematta ja ilman muitakaan toimenpiteitä ihan hyvältä. Ja muutenkin, lanka oli taivaallisen pehmeää ja vielä tuollain kiiltävää, että siitä voisi joku näppärä tehdä vaikka juhliin puseron / jakun tms. Lapussa luki että se on egyptin puuvillaa ja viskoosia, melkein tasan puoliks.
Aurinkokin tykkäsi liinasta.

Mihinkähän tämän laittaisi, että olisi arvoisellaan paikalla...

3 kommenttia:

 1. Tosi kaunis liina.
  Minullakin on lilat liinat tällä hetkellä olkkarissa :)

  ps. sinulla on sananvarmennus päällä, jos et tiedä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!

   Sananvarmennus on juu päällä, tosin voisi sen kai poistkin ottaa, ei näihin suomenkielisiin blogeihin kai niin tota spammia tule.

   Poista