torstai 12. huhtikuuta 2012

Paperinarukukkia

Kevät on tullut! Minä nimittäin näen kukkia, kukkia, kukkia....


Olen siis tehnyt jo aiemmin ison kasan paperinarukukkia, ja tänään katsotaan syntyykö niistä mitään...

Miten noita sitten tehdään?


Kehikko pitää olla, näitä vissiin on monenmoisia ja vanhojakin löytyy ihmisiltä kaapeista. Omani ostin Billnäsin kädentaitomessuilta jo viime kesänä, yrityksen nimi oli Alice A.

Langan pää pujotetaan keskireiästä päältäpäin alapuolelle ja kiinnitetään laudan reunaan alapuolelle. Sitten kieputetaan haluttu määrä ja halutun pituisia lenkkejä kahdeksikkona eli aina vastakkaiselle puolelle toinen terälehti ja vastakkaiselle toinen, siirtyminen vastakkaiselle puolelle viereen.


Kun tarpeeksi on kieputeltu, lanka vedetään viimeisen terälehden vastakkaisesta terälehdestä alapuolelle ja kiristetään. Sitten virkkuukoukku seuraavasta terälehdestä hakemaan lankaa päälle lenkiksi ja ryhdytään virkkaamaan kiinteitä silmukoita jokaiseen terälehteen.

Kiinteät silmukat sitovat lenkit kiinni.


Viimeisen kiinteän silmukan jälkeen vedetään lanka läpi ja vedetään se takapuolelle seuraavasta terälehdestä ja sidotaan umppariin aloituslangan kanssa. HUOM! ÄLÄ irrota kukkaa laudasta ennenkuin olet umpparin tehnyt, ettei mene terälehdet epäkeskoksi.Valmis kukka on yksinkertainen, mutta josko niissä olisi yhdessä voimaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos taas ihanasta kommentistasi !!!
    Sinullahan onkin oikein kunnollinen kehikko. Minulla vaan kaksi sellaista muovista !!!

    VastaaPoista