sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Läjäpäin kortteja, vol 1.

Toinen kerta elämässäni, kun tein ison kasan kortteja ilman varsinaista tarkoitusta (ja ilman sellaista kiirettä, että tää pitää viedä postiin vartin päästä). Ei ole siis tiedossa ainuttakaan hääkutsua tms, mutta aika läjän sain aikaiseksi, tässä ensimmäinen erä:

Mikä näistä on sinun suosikkisi?

1. Kermanvärisellä pohjalla vihreä kukkaketo


Käytetty boordilävistäjää, koholeimapulveria, varjostusta ja paperikukkasia... 

2. Maanläheiset sävyt

Koholeimaa ja paperikukkasia

3. Vihreää vihreällä


Koholeima, ääriviivatarraa ja organzanauhaa


4. Raikas kukkakortti


Vesileimaa, koholeima ja paperikukkia

5. Kangastusboordilävistäjää, glitterikoholeimajauhetta ja silkkinauhaa

sama boordi myös sisällä

Tässä setissä tuli siis kokeiltua aiemmin ostamaani koholeimajauhetta, jossa siis kyllä luki hologrammi, mutta jotenkin ohitin sen ja kuvittelin saavani vain koholla olevan kiiltävän pinnan. Katin kontit! Tämän jauheen hiutaleet eivät sulaneet sellaiseksi koholla olevaksi massaksi, vaan hiutaleet vain "liimautuivat" paikkaansa ja muodostivat hologrammimaisen värin (kuparista valkoiseen ja siniseen) sen sijaan että olisi ollut kirkas. Ihan virheostos siis. Ens kerran kun pääsen taas alan liikkeeseen, ostelen sitä oikeesti kirkasta. 

Ja HUOM HUOM! Aikaisemmin antamani vinkki uunin käyttämisestä kuumailmapuhaltimen korvikkeena. Unohtakaa se! Uunissa noita sai käryyttää aikasta kauan kuitenkin, ennenkuin sulivat kokonaan. Ja eri pulverit sulivat tietysti eri aikaan, joten ensimmäiset meni pilalle ja viimeiset eivät ehtineet edes sulaa... 

Pääsin testailemaan ihan oikeaa miesten työkalua: kuumailmapuhallinta ja avot! Tuli ihan uusi ulottuvuus koholeimailuun. Kunhan vaan muistaa ensin huudattaa puhallinta vaikka päin seinää että on oikeasti kuuma ja muistaa sitten sohottaa kohti leimaustyötä tarpeeksi kaukaa, lopputulos on loistava. Minä kokeillessani kyllä taas onnistuin ampumaan pulverit pitkin taivaita, mutta erehdyksen ja kokeilun kautta löytyi oikea ote ja seuraavana päivänä ostin itselleni ihan oman kuumailmapuhaltimen kirpparilta. 

PS: työkaluosastolla kuumailmapuhaltimet maksaa vähemmän kuin askarteluliikkeissä ;)


1 kommentti: