lauantai 17. maaliskuuta 2012

Korvista pursuaa isoäidinneliöitä

Noin vuosi sitten opin vasta virkkaamaan isoäidin neliöitä. Ensin tein, purin ja tein kasan lappuja ja niistä tyynyn. Sitten tein taas pienen läjän isoäidin neliöitä aikomuksenani tehdä kesäkassi. Se kassi on loppuun saakka tekemättä edelleen, kokoamista vaille ja vuorin ompelukin on aloittamatta. Nyt vuotta myöhemmin oon sitä mieltä ettei siitä kassia tule. Villalangasta tehtynä se kassi ei vaikuta kovin kesäiseltä. Katsotaan, mitä siitä vielä väännän.

Välittömästi kassin osien jälkeen aloin virkkaamaan uuteen mattoon sointuvia lappuja.
Mä olen aina tiennyt olevani kamalan huono tekemään mitään isompaa. Yhtä neulepuseroakin neuloin 12 vuottta, ja arvatenkin se oli valmistuessaan liian pieni ja ihan väärän värinen. En siis uskaltanut ihan ääneenkään sanoa, mitä niistä lapuista meinasin.
Ihmettelin blogeja lukiessani, miksi kaikki tekee aina isoäidinneliöistä vauvan peittoja. NYT tiedän! Olen niitä halvatun lappuja vääntänyt kohta vuoden muiden käsitöiden ohella ja niitä tulee korvistakin jo. Kasassa on pian kaikki piirustuksen keskialueessa tulevat moniväriset laput, vain kymmenkunta lappua on viimeistä kierrosta vaille. Sen jälkee niitä on kaikki 160 kasassa. Sitten pitää vielä tehdä ulkokehää varten yli 50 kokonaan mustaa neliötä.

Mutta ei se, että lappujen vääntäminen jo jurppii ja kesti kauemmin kuin luulin, kauhulla ajattelen että miten saan ikinä koottua tuon???!

Onko teillä vinkkejä miten isoäidinneliöt saa liitettyä toisiinsa ilman että oikealla puolella on kohosauma, joka tulee kiinteillä silmukoilla virkkaamalla? Nurjalta puolelta niiden yhteenvirkkaamista jossain mainostettiin, mutta haiskahtaa hankalalta...3 kommenttia:

 1. Itsellä olisi myös haaveissa isoäidin neliöistä tehty peitto, mutta en ole vielä saanut edes aloitettua.=)

  En tiedä miten neliöt oikeaoppisesti pitäisi toisiinsa liittää, mutta olen käyttänyt tuota yhteensvirkkaamista ja jos se ei ole työhön sopinut niin olen ihan neulalla ommellut palat toisiinsa kiinni.

  VastaaPoista
 2. Neulalla ompeluun minäkin päädyin, koska virkaamalla se ei sujunut nurjalta puolelta. Mutta siisti sauma tuosta näemmä noin tulee, kun pistää palat naamat vastakkain ja neuloo. Jo 6 palaa täysin yhdessä!!!

  VastaaPoista
 3. Itsellä MYÖS isoäidinneliö- peitto haaveissa - puuvillalangasta.
  Tein aiemmin Heksis- peiton puuvillalangasta ja päädyin myös ihan isolla parsinneulalla palat yhdistämään: tuli paljon ohuempi ja siistimpi kuin virkkaamalla. Ja nopeamminkin.

  VastaaPoista