torstai 13. lokakuuta 2011

Uutta putkeen: toinen virkattu matto

Edellisestä matosta jäi "paha maku suuhun", eli lopputulos oli paljon pienempi kuin tarkoitus oli.
Etsiessäni materiaalia, jolla jatkaa, päädyinkin ostamaan kasan kudetta uuteen mattoon. Löysin nimittäin sisustukseen sopivaa punaista Nanson trikookudetta, joka on pahvihylsyn ympärillä ja tavallista kudetta ohuempaa ja joustavampaa.


Mattoon meni  3,6 kg kudetta. Tosin siinä on kaksi kerrosta enemmän kuin ohjeessa. Reuna on yksinkertaistettu, eikä ohjeen mukaiseen reunaan olisi enää kude piisannutkaan. Käyttämäni määrä olisi varmaan vastannut 2,4 kg ontelokudetta, jota ohjeessa käytettiin.

Matto on kevyempi, tasaisempi ja sitä oli nopeampi virkata kuin edellistä. Kerrokset ovat tietenkin pienempiä, eli ympärysmittaa ei kerry samalla tavalla kuin perinteisestä trikookuteesta, mutta lopputulos miellyttää silmää.


Tässä vielä vertailun vuoksi samassa kuvassa molemmat, niin koko ero hahmottuu paremmin. 


Tässä lähikuva työn jäljestä. Nanson kuteesta (kirkkaamman punainen) kerrokset ovat matalampia mutta jälki tasaisempaa. Päällä oleva tavallisesta trikookuteesta tehty on rouheampi ja jämäkämpi, mutta myös hankalampi käytössä: Reuna on aika paksu jalan alla jos jalkaterästä osa on maton ulkopuolella ja osa maton päällä. Auts!

Tämäkin laji innosti, ja onneksi kohteita löytyy sen verran että pari mattoa saan vielä virkata. 


1 kommentti:

  1. Kiva, jos linkittämästäni ohjeesta oli sinulle iloa.=) Hienoja mattoja olet tehnyt ja kauniin värisiä!
    Itsellä on myös uudet trikoot pakattuna jo mökkikassiin mukaan. Ensi viikolla on loma ja aikaa kutoa ja virkata.=)

    VastaaPoista