torstai 7. huhtikuuta 2011

Virkkausta: Virkattu kukkanen

Olen virkannut jo monta iltaa, ja ison osan kokeiluistani olen myös purkanut. Kun omista kokeiluista ei syntynyt järin kummoista, annoin periksi ja hain lomalla kirjastosta vähän insppiraatiota ja tukimateriaalia.


Tämä kirja osoittautui kaiken inspiroivimmaksi: Katriina Leppänen ja Antti Huittinen - Virkattua. (2008, Otava). Kirjassa ei ole pitsiliinan pitsiliinaa, ja niitä minä en haluaisikaan virkata.. Sen sijaan kirjassa on ohjeita peittoihin, tyynyihin, kasseihin, koruihin... Eli astetta modernimpi virkkauskirja on kyseessä. Ja tietenkin minun tuurillani sitä ei näyttäisi saavan enää mistään!

Kirjan ohjeella olen tehnyt jo läjän kukkasia ja meinaan kokeilla vielä muutaman muunkin ohjeen, että syntyykö tältä tumpelolta samannäköistä.


Lanka on ikuvanhaa Novitan Mariaa, eli villasekoitelankaa. Uskoisin sen olevan vahvuudeltaan melkolähellä 7veljestä, ehkä hitusen ohuempaa. Tavoitteenani olisi tehdä tästä lahjaksi sisustustyyny. Yhdistän nuo kukat toisiinsa (4 x 4), teen toisenkin puolen ja ompelen sisään mustan tyynyn, joka sitten näkyy kukkien välistä. Katsotaan onnistuuko suunnitelmani.


Voisin kuvitella että samalla sabluunalla voisi tehdä ohuesta pörrölangasta myös huivin, mutta se jääköön myöhempään kokeiluun.

Ohje:

 1. Virkkaa 5 ketjusilmukkaa (itse tein 7, mutta langan paksuus ja käsiala vaikuttaa vähän asiaan) ja yhdistä ketju ympyräksi piilosilmukalla.
 2. Virkkaa ympyrään 16 kiinteää silmukkaa ja sulje kierros piilosilmukalla kierroksen ensimmäiseen silmukkaan
 3. Virkkaa 3 + 3 ketjusilmukkaa, tee pylväs niin että jätät yhden käyttämättömän silmukan väliin.
 4. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, tee pylväs taas niin että jätät yhden käyttämättömän silmukan väliin.
 5. Jatka samaan malliin niin, että sinulla on 8 pylvästä (1. pylväs on kohdan 3 ketjusilmukat), virkkaa kierroksen päätteeksi 3 ketjusilmukkaa ja sulje kierros piilosilmukalla ensimmäisen pylvään ylimpään silmukkaan (=kolmanteen ketjusilmukkaa)
 6.  Tee jokaiseen 3 silmukan ketjuun
  • 1 kiinteä silmukka
  • 1 puolipylväs
  • 3 pylvästä
  • 1 puolipylväs
  • 1 kiinteä silmukka
 Päätä lopuksi piilosilmukalla kierroksen ensimmäiseen silmukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti