perjantai 22. huhtikuuta 2011

Täytetyt taskuleivät

Olen joskus löytänyt tämän ohjeen jostakin lehdestä ja leikannut sen talteen. Tänään pyöräytin iltani iloksi itselleni pitaleivän sukulaissieluiset täytetyt taskuleivät:


8 leipää

Aineet
4 dl vettä
100 g hiivaa (tai kaksi pussia kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
8 dl jauhoja

  1. Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää suola ja sokeri
  2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa
  3. Anna taikinan kohota (itse tosin kohoamisajaksi jäi tasan uunin lämpiämisaika)
  4. Nosta taikina kahdelle pellille 8 yhtä suureen kekoon
  5. Taputtele taikinakasoista kostealla kädellä lättänät
  6. Paista kohottamattomana 250-275 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia
  7. Leivät nousevat uunissa nopeasti ja siksi niistä tulee onttoja.
  8. Vähän jäätyneen leivän voi osittain avata veitsellä ja täyttää mieleisekseen. 

Täytteeksi sopii esim. kebab-lastut, ruukkusalaatilla ja tomaatilla tai kuten itse tein tänään: eilisestä jääneillä tortillatäytteillä (kanaa, kurkkua, raejuustoa, jäävuorisalaattia, paprikaa, sipulia ja salsakastiketta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti