maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kermainen kodinhengettären kanakeitto

Kermainen kanakeitto lämmittää tuulisena päivänä. Kun en heti löytänyt hyvää valmista reseptiä, kehittelin vuosi pari sitten oman.

Kermainen kodinhengettären kanakeitto



Aineet
  • 5 perunaa
  • 1 sipuli
  • 450 g marinoituja kanan paistisuikaleita (valkosipuli-paprika)
  • 3 pss keittojuureksia
  • 1 litra vettä
  • tomaattipyrettä
  • 100 g tuorejuustoa (paprika-chili)
  • 2 dl ruokakermaa
  • mausteita (paprikajauhetta, currya, cayannepippuria tai chiliä, basilikaa tai muita yrttimausteita, kanaliemikuutio)
 Stepit
  1. Pilko peruna ja sipuli
  2. Paista kanasuikaleet ja sipuli kattilassa
  3. Mausta kanasuikaleet mielesi mukaan, mutta kuitenkin ronskilla mitalla, koska kerma pehmentää makuja)
  4. Lisää vesi, tomaattipyre ja kanaliemikuutio
  5. Lisää perunat
  6. Anna kiehua reilut 5 minuuttia
  7. Lisää keittojuurekset
  8. Odota että keitto alkaa jälleen kiehumaan
  9. Lisää kerma ja tuorejuussto
  10. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku 

Varioidahan tuota voi rajattomasti. Keitto sai joskus myös lempinimen "nestemäinen pizza". Keittoon voi lisätä keittojuuresten sijaan tai lisäksi porkkanakuutioita ja keittämisen viimemetreillä maissia ja paprikakuutioita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti