torstai 30. joulukuuta 2010

Hyvän uuden vuoden toivotus

Kaikille kodinhengettärille oikein mukavaa vuoden vaihdetta, pidetään huoli että näkökyky säilyy myös vuonna 2011.

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

kortteja kevään juhliin

Pakettikorttien teko ei vielä riittänyt, piti jatkaa korttien kanssa puuhastelua. Tässä yksinkertaisia, mutta oman maun mukaisia kortteja kevään juhliin.

tiistai 28. joulukuuta 2010

Joululahjat ja omat hankinnat kokeilussa

Tämän syksyn aikana sain monenlaisia herätyksiä korttiaskartelun saralla: leimailu, kuvioleikkurit ja perinteisestä poikkeavat harkkosakset. Sainpa vielä joululahjaksi Fiskarssin paperigiljotiinkinkin, jota en ollut vielä itse raaskinut hankkia (kiitos rakas siskoseni!).

leikkuri on ennakko-odotuksia parempi, leikkaa kartongin tosta vaan


Joulun alla arjen pyörittäminen ja joululahjojen metsästäminen vei niin paljon aikaa, etten ehtinyt tyydyttää kokeilun hakuani ja kokeilemaan kaikkia uusia hankintojani, joten tein sen nyt vapaapäivien ratoksi. Kokeilussa syntyi ensi vuoden pakettikortit valmiiksi.

muutama valmis pakettikortti

Lähes korttipohjan värisellä leimasinmusteella saa yksinkertaisen kaunista jälkeä: reunojen värjäys onnistuu kohollaan olevan leimasintyynyt avulla ja kuviotkin erottuvat pohjasta riittävästi.Kohojauheen käyttäminen leimailussa


Ostin joulun alla kokeeksi purkin punaista kohojauhetta, jota en ehtinyt kokeilemaan vielä ollenkaan. Nyt tuli sopiva hetki sillekin. Ja hetihän minä mokasin: kuumailmapuhallinta en omista ja kokeilin sitten hiustenkuivaimella saada jauhetta sulamaan, mutta se lensi ilosesti ympäriinsä eikä sulanut.

Minä siitä nettiin etsimään ohjeita ja löytyhän moiset: Presenton askartelupuodin ohjeet. Toivotaan, että linkki kestää, kun en uskaltanut copyrightin takia kopioida koko ohjetta tänne.

Avainsana tässä oli se, että esim. silitysrauta ja uuni käy, mutta hiustenkuivain ei. Kokeilin nyt kaikkia. Silitysraudan lämmitin niin kuumaksi kuin sen saa, ja pidin sitä käden väsymiseen asti sentin päässä työstä. Lopputulos oli epätasainen ja lopulta osa jauheesta ei sulanutkaan ja varisi pois. Kokeilin sitten uunia; laitoin uunin lämpenemään 50-75 asteeseen (paperin syttymispiste on noin 100 astetta), ja pidin työtä uunissa ehkä kymmenisen minuuttia ja lopputulos oli mieleiseni.

Melkein toivoisi ensi joulun tulevan pian, kun pakettikortit ovat jo valmiina

torstai 23. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua jokaiselle!

Jäälyhtyjen teko on tänä vuonna ainakin onnistunut, tiukka pakkanen on pitänyt siitä huolen. Jaan tässä siskoni vinkin eteenpäin jäälyhtyjen kanssa painiskeleville: Kun ämpäriin alkaa muodostua riitettä, laita siihen viilipurkki, jossa on vähän vettä. Se pitää huolen, ettei pinta mene umpeen eikä jäälyhty hajoa reikää tehdessä. Itselläni ehtivät lyhdyt jäätyä niin kovasti yön aikana, että tuo oli suorastaan ehdoton edellytys ja käytänkin lyhtyjä ns. väärinpäin, koska ainoa reikä joka niissä on, on viilipurkin tekemä. Hyvää joulua jokaiselle

tiistai 14. joulukuuta 2010

Joulukorttipaja 2010, osa 2

Tulipa vielä värkättyä kokeilun vuoksi toisenlainenkin malli:Tähän oikeastaan kilpistyy kaikki mitä hankin täksi vuodeksi: 
  • Fiskarssin kuviosakset
  • tee-se-itse-valopöytä (vanhat jouluvalot, lasilevy ja pari puukalikkaa)
  • akryylileimoja
  • hopea leimasinmuste
Kohokuviointilevyn hankin jo toissavuonna, mutta ilman tuota valopöytäviritystä jäi käyttämättä. Nyt tuli sekin kokeiltua, kun valojen virittämisen jälkeen oli vielä 1 ylimääräinen valosarja kädessä.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joululahjaidea

Taulut ovat olleet tämän syksyn teema, ja se jatkuu joulupukin pajassakin.

Veljelläni on vessaremontti meneillään ja hän toivoi sinne taulua, joten minäpä sitten täyttämään toiveen:

Tekstin voi valita saajan mukaan

Tässä tapauksessa tekstinä on "sanakirja", eli muutamia sanoja kahdella kielellä. Niitä voi sitten istunnon aikana opiskella. Tekstinähän voi kuitenkin olla mitä tahansa, aforismeja, vitsejä, vaikka matemaattisia kaavoja, jos se sopii lahjan saajalle. 

Pienellä kuviolla taulu saa ilmettä

"paspartuuta" markkeeraa musta kartonki, johon leikkasin sopivan kokonaisen aukon. Kulmiin lisäsin leimasimella hopeiset kuviot, ettei lopputulos olisi liian yksinkertainen.

Hyvää Joulun odotusta Sinullekin

Joulukorttipaja 2010

Pienen tauon jälkeen kodinhengetärkoulu jälleen jatkuu.

Joulu on jo lähellä, ja joulukorttien viimeinen postituspäivä lähestyy. Olen omat korttini nyt saanut valmiiksi. Harvinaisen myöhään meni tänä vuonna, mutta prosessi oli pitkä, sillä ideoita oli kerrankin enenmmän kuin tarpeeksi.

Tänä vuonna olen saanut monenlaisia herätyksiä, mutta kaksi niistä nousi jouluteemassa yli muiden: kuviolävistäjä ja leimailu.

Tässä uusimmat rakkaani:

Inkadinkado® lumihiutaleetFiskarssin lumihiutalelävistäjä


Korteista tuli siis tänä vuonna tällaiset: