tiistai 28. joulukuuta 2010

Joululahjat ja omat hankinnat kokeilussa

Tämän syksyn aikana sain monenlaisia herätyksiä korttiaskartelun saralla: leimailu, kuvioleikkurit ja perinteisestä poikkeavat harkkosakset. Sainpa vielä joululahjaksi Fiskarssin paperigiljotiinkinkin, jota en ollut vielä itse raaskinut hankkia (kiitos rakas siskoseni!).

leikkuri on ennakko-odotuksia parempi, leikkaa kartongin tosta vaan


Joulun alla arjen pyörittäminen ja joululahjojen metsästäminen vei niin paljon aikaa, etten ehtinyt tyydyttää kokeilun hakuani ja kokeilemaan kaikkia uusia hankintojani, joten tein sen nyt vapaapäivien ratoksi. Kokeilussa syntyi ensi vuoden pakettikortit valmiiksi.

muutama valmis pakettikortti

Lähes korttipohjan värisellä leimasinmusteella saa yksinkertaisen kaunista jälkeä: reunojen värjäys onnistuu kohollaan olevan leimasintyynyt avulla ja kuviotkin erottuvat pohjasta riittävästi.Kohojauheen käyttäminen leimailussa


Ostin joulun alla kokeeksi purkin punaista kohojauhetta, jota en ehtinyt kokeilemaan vielä ollenkaan. Nyt tuli sopiva hetki sillekin. Ja hetihän minä mokasin: kuumailmapuhallinta en omista ja kokeilin sitten hiustenkuivaimella saada jauhetta sulamaan, mutta se lensi ilosesti ympäriinsä eikä sulanut.

Minä siitä nettiin etsimään ohjeita ja löytyhän moiset: Presenton askartelupuodin ohjeet. Toivotaan, että linkki kestää, kun en uskaltanut copyrightin takia kopioida koko ohjetta tänne.

Avainsana tässä oli se, että esim. silitysrauta ja uuni käy, mutta hiustenkuivain ei. Kokeilin nyt kaikkia. Silitysraudan lämmitin niin kuumaksi kuin sen saa, ja pidin sitä käden väsymiseen asti sentin päässä työstä. Lopputulos oli epätasainen ja lopulta osa jauheesta ei sulanutkaan ja varisi pois. Kokeilin sitten uunia; laitoin uunin lämpenemään 50-75 asteeseen (paperin syttymispiste on noin 100 astetta), ja pidin työtä uunissa ehkä kymmenisen minuuttia ja lopputulos oli mieleiseni.

Melkein toivoisi ensi joulun tulevan pian, kun pakettikortit ovat jo valmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti