keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Hukun porkkanoihin!

Koska meillä on vain pieni jääkaappi, mietin, että miten käyttäisin porkkanoita, joita aiemmin saimme. Tiedän että satoa tulee myöhemmin vielä lisää, eli jotain on syytä tehdä porkkanavuoren hävittämiseksi. (ja mikä siinä on, että ehdin vielä kaupastakin mokomia juuri ostaa, kun en tiennyt että porkkanalähetys saapuu juuri nyt)

Perinteistä porkkanaraastetta jo tein ruuan kaveriksi, mutta sen unohdin nostaa pöytään ruuan valmistuttua. Sen voinee sitten ottaa vaikka töihin evääksi. Ruuaksi oli muuten siskon valmistamaa risottoa, nami!




Niin herkullisen ruuan jälkeen piti tietenkin saada jälkiruokaa. Radiossakin sanoivat, että nyt on se aika vuodesta, kun ei tarvitse linjoista välittää, rantakunnon vahtiminen on takanapäin ja loppiaiseen on aikaa. Siispä leipomaan!

Jamie Oliverkin mittaa aineet aina kuppiin ennen kuin tekee mitään :)


Porkkanakakku

Ohjeen pohjasta tulee noin 3 litran kakkuvuuan verran taikinaa, tuplattuna siitä saa hyvän paksuhkon kakun uunipannulla paistettavaksi.  Ohjeen kuorrutus taas riittää selllaisenaan kokonaiselle uunipellillekin, kakkuvuualla tehdyn plätyn päälle siitä saa paksun, reunojen yli valuvan kuorrutuksen.

Pohja:

5-7 porkkanaa (noin 350 g raastetta kuitenkin riittää, jos sait isoja porkkanoita, kaupasta tai omalta maalta)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

  1. vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi
  2. lisää raastettu porkkana ja öljy
  3. lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
  4. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran kakkuvuokaan
  5. paista 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia (meidän uudehkolla kuumakallella meni vain reilut 40 minuuttia)
  6. Jäähdytä ja kumoa

Kakun jäähtyessä voit valmistaa kuorrutuksen (tämä määrä kuorrutetta riittäisi varmaan koko uunipellill

Kuorrutus

50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5-2 dl tomusokeria
1-2 tl vanilliinisokeria

  1. sulata rasva
  2. sekoita muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi
  3. jäähdytä kuorrutusta hetki jääkaapissa
  4. levitä kaakun päälle


Siinä se nyt on! Pieni ja terveellinen jälkiruoka.

1 kommentti: