maanantai 16. elokuuta 2010

Ikkunakoriste taikataikinasta

Sain kutsun tupareihin, enkä halunnut viedä tuliaisiksi vain suolaa ja leipää tai jotain kaupasta ostettua. Päätin tehdä ikkunaan sopivan koristeen. Lopputuloksena syntyi mobilen tyyppinen ripustettava häkkyrä.Mobilessa olevat kuviot tein taikataininasta, jotka sen jälkeen krakleerasin. Lankana on ohuen ohutta korutöihin tarkoitettua rautalankaa ja jokaisen kuvion väliin pistin jokusen helmen. Henkarin alareunan päällystin pitsinauhalla.

Ohje kuvioiden tekemiseen

  Valmista taikataikina (ohjeita on näemmä useita erilaisia, omani oli lainattu täältä)

   Kaulitse taikinasta muutaman millin paksu levy. Levyn alle kannattaa laittaa jauhoja, että taikinakuviot irtoavat alustastaan, siitä huolimatta että ohjeessa sanottiin valmiin taikinan olevan ns. tarttumatonta.


   Ota piparkakkumuotilla taikinasta kuvioita.
   Paista valmiita muovailuja 150 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Muista tehdä reikä ripustettavaan esineeseen ennen paistamista.
    Malaa jäähtyneet kuviot askartelumaalilla.
    Huomaathan, että askartelumaali on vesiohenteista. Maalatessa kannattaa siis käsitellä yksi puoli kerralla ja antaa kuivua ihan kokonaan ennenkuin maalaa lisää.


    Levitä hyvin kuivuneen maalipinnan päälle krakleerauslakka. Lakka kannattaa levittää koko kuvion päälle, myös reunoille. Anna lakan kuivua kunnolla.


    Maalaa kuviot kontrastivärillä täysin. Päällimmäinen maalikerros halkeilee kuivuessaan.    Käytä kuvioita askartelussasi.

    2 kommenttia: